Dreki-klubben slår et slag for Alrid
Efter en lang periode med aflysninger og nedlukninger nåede Alrid-udvalget i den Sydvestjyske Islandshesteklub Dreki lige at åbne op for en række aktiviteter, før coronaen igen for alvor gjorde sit indtog.
Det var et forventningsfuldt Alrid-udvalg, der i september åbnede op for den pose af aktiviteter, der siden februar havde været planlagt, men som alt andet var blevet udskudt på grund af Covid-19.
Udvalgets målsætning er først og fremmest at skabe interesse for Alrid, samt synliggøre at Alrid er for alle med interesse for den islandske hest og naturen.
Foredrag om Alrid
Torsdag d. 24. september inviterede klubben til foredrag med Mette Koefoed. 16 nysgerrige islænderryttere mødte op i ridehuset hos Stutteri Vestemose, der dannede rammerne om en spændende aften.
Mette introducerede deltagerne til Alrid-universet og de tilhørende discipliner. Hun fortalte om sine egne erfaringer som Danmarksmester i Alrid på både godt og ondt, og gjorde det klart for de deltagende tilhørere, at alle kan være med. Dog meldte de tilhørende Dreki-medlemmer også om, at det blev tydeligt, at samtlige Alrid-discipliner stiller krav til træningen af både hest og rytter.
Der blev videreformidlet gode idéer til, hvordan Dreki-medlemmerne kunne miljøtræne med egne heste inden et stævne og blandt andet bruge naturens egne forhindringer. Der blev talt om udstyrs- og pulskontrol, og hvordan man med fordel kan udnytte hestens foretrukne gangarter, så pulsen holdes stabil.
De deltagende medlemmer havde rig mulighed for at stille spørgsmål undervejes og modtage gode fif til både at træne og ride Alrid.
Kursus i Lydighed
Lørdag d. 17. oktober stod der endnu engang Alrid på dagsordenen, da Dreki satte fokus på Alrid-disciplinen Lydighed. Dagens underviser var Melanie Schmidt, der både selv er aktiv Alrid-rytter, erfaren stævnehjælper og samtidig også har en plads klubbens Alrid-udvalg.
Vejret var fantastisk, banen var perfekt, og de fire deltagere og deres heste var mere end klar til at prøve kræfter med lydighedsdisciplinen. Det var op til deltagerne selv at udvælge det program, de ville ride, ud fra niveauerne AL4, AL3 eller AL2.
Corona-restriktionerne satte en kæp i hjulet for interesserede tilskuere, men de deltagende kursister kunne vælge at se hinanden ride, hvilket var en oplagt miljøtræning for rytterne, at man blev observeret, mens man skulle præstere.
Dagens ene deltager, Anita Lonsdale, havde stor glæde af at se sine medkursister at ride:
"Når man selv sidder på hesten, og skal holde styr på både et program, hesten, hjælperne og Melanies guidende stemme, er man så meget på, at ikke alt hænger ved. Derfor er det dobbelt gevinst at stå på jorden og bare lære, ud fra hvad andre gør. Jeg deltog på min 8-års hoppe Glóa, og ingen af os havde erfaring med at ride lydighed. Jeg havde derfor valgt at ride AL4, som er det letteste niveau. Jeg fandt programmet inde på DI’s side under Alrid, og printede hele konceptet omhandlende Alrid ud. Der var en side, som visuelt viste det program, jeg havde valgt - perfekt, det tog jeg med i lommen. Jeg havde, efter anvisninger fra Melanie, ligeledes øvet programmet flere gange derhjemme. Da jeg kom på banen, og skulle ride mit program foran Melanie, fik jeg min første læring: Husk altid at læse teksten, og ikke kun se billederne. Derfor vidste jeg ikke, hvornår jeg skulle hilse på dommerne, var heller ikke klar over, at jeg overhovedet skulle hilse på dommeren, ligeledes havde jeg ikke læst, at jeg skulle lave parader. Men med Melanies fantastiske måde at undervise på, og hendes konstruktive feedback, formåede jeg at ride et komplet program, hvor jeg fik både hilst og stoppet. Undervisningen var bygget op omkring det valgte program, som vi red en enkelt gang. Herefter var der konstruktiv feedback, inden vi endnu engang red programmet. Undervejs kunne vi vælge at blive guidet af Melanie, der også hele tiden kom med gode input og fif til vores teknik, eller mangel på samme. Vi udnyttede alle tiden fuldt ud. Jeg husker, som noget af det vigtigste jeg fik med, at jeg altid skal kigge den vej jeg vil ride, og på den måde også får min hest med på idéen."
Kommende aktiviteter
Alrid-udvalget i Dreki ligger ikke på den lade side, for de er allerede begyndt at brygge på aktivitetsplaner for det kommende år. Blandt andet planlægger de endnu et foredrag, samt springundervisning, gangartskursus og endnu mere lydighed.
Meld dig ind i Drekis Alrids-gruppe på Facebook og hold dig opdateret på alle næste sæsons arrangementer. Du finder gruppen lige her: Dreki - Alrid.
Comentarios